Koulutus

Koulutus

Tori- ja Markkinakaupan Keskusjärjestö on maamme ainut alan ammattikoulutusta järjestävä organisaatio. Valittavana on runsaasti erilaisia kursseja niin kauppiaille, markkinajärjestäjille kuin torien ylläpitäjillekin. Normaalisti kaikki kurssit järjestetään yhteistyössä jonkin paikallisen tahon kanssa. Jos siis haluatte paikkakunnallenne/ alueellenne todella rahan arvoista tietoa, niin sovitaan juuri teidän toiveidenne mukaan räätälöidystä kurssista. Seuraavassa esiteltynä kurssien perustoteutuksia:

Kauppiaille on tarjolla mm:

TORIMESTARIKURSSI: Torimestarikurssi on tarkoitettu alkaville tori- ja markkinayrittäjille. Perusmallissa kurssi kestää 10 päivää, joista viisi on varattu teoriapäiviksi ja viisi on sovittu mahdollisimman erilaisiksi myyntipäiviksi. Kurssi antaa valmiudet toimia joko itsenäisenä tori- ja markkinayrittäjänä tai myyjänä toisella alalla toimivalla. Kurssin läpäissyt saa erityisen Torimestari-diplomin. Varmuudella voidaan sanoa, että jokainen torimestarikurssin käynyt aloittava kauppias säästää tuhansia euroja! Lukuisista jo pidetyistä torimestarikursseista on saatu huikaisevan positiivista palautetta!

TALOUDENHALLINTA-PÄIVÄT: Taloudenhallinta-päivillä keskitytään hyvin käytännönläheisesti tori- ja markkinayrittäjän taloudenpitoon liittyviin asioihin. Päivän aikana käydään läpi yli 70 tärkeintä asiakokonaisuutta tehokkaasti ja selvästi. Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen neuvontaan. Monet kurssin käyneistä ovat säästäneet todella merkittäviä summia. Täysin välttämätön kurssi jokaiselle kauppiaalle!

Markkinajärjestäjille on tarjolla mm:

MARKKINAJÄRJESTÄJÄN ABC-KURSSI: Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille niille henkilöille, jotka toimivat markkinoita järjestävissä yhteisöissä eri tehtävissä. Päivän aikana käydään läpi kaikki tapahtumien järjestämisen työvaiheet ja mahdolliset ongelmatilanteet. Suosittelemme kaikkien markkinajärjestäjien henkilökunnalle!

MUUTTUVA MARKKINAKAUPPA-KURSSI: Kurssilla perehdytään suomalaisen tori- ja markkinakaupan nykytilaan ja taustatietoihin. Erityisen suuri painoarvo on uusien ideoiden ja alan vaikutteiden vaihtamisella. Kurssin kesto on yksi päivä. Suosittelemme kaikille niille alalla työskenteleville, jotka hakevat uusinta tietoa ja uusia ideoita!

Torien ylläpitäjille on tarjolla mm:

TORIVASTAAVIEN JA TORIVALVOJIEN-AMMATTIKURSSI: Tällä kurssilla perehdytään kaikkiin toritoiminnan perusasioihin käytännönläheisesti ja runsain esimerkein. Antaa perusvalmiudet toritoiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen. Kurssin kesto yksi päivä. Suosittelemme kaikille torivalvojille ja torivastaaville. Erityisen tärkeä alalle juuri tulleille!

TORI TOIMIVAKSI -KURSSI: Tori toimivaksi -kurssi on tarkoitettu kuntien ja kaupunkien torivastaaville ja torien suunnittelusta vastaaville henkilöille. Kurssilla käydään läpi erilaisia kiinnostavia esimerkkejä erilaisista teknisistä ja toiminnallisista toteutuksista ja saadaan hyviä vinkkejä sekä vaihdetaan vaikutteita. Suosittelemme kaikille torivastaaville sekä kuntien ja kaupunkien teknisestä suunnittelusta vastaaville!