Uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa Kotkan Meripäivät 26.–29.7.2018

Uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa Kotkan Meripäivät 26.–29.7.2018

Kotkan Kantasatama tarjoaa upeat puitteet Meripäiville. Kuvassa Kansataman tunnelmia viime kesältä.

2018 Meripäivät järjestetään tuttuun tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtumapäivät ovat totutusti torstaista sunnuntaihin. Luvassa on ohjelmaa uuden V2 areenan suurkonserteista urheilutapahtumiin ja merimarkkinoihin, Lasten Meripäiviä ja tivolia unohtamatta. Kauppatorin Kotka-lavan ja alueohjelman kulttuuritarjonta luovat oman lisänsä kansainväliseen merikarnevaaliin. Erilaista ohjelmaa on luvassa runsaasti koko tapahtuman ajan.

Toimivat järjestelyt
Kotkan Meripäivien järjestelyistä myyntipaikkojen osalta vastaavat yhteistyössä Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus. Työnjako on pääpiirteittäin seuraava:
– Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut toimii pääjärjestäjänä, ja huolehtii mm. ohjelmasta, markkinoinnista, yhteistyösopimuksista ja ravintolapaikkojen myynnistä.
– TMK huolehtii myyntipaikkojen paikkamyynnistä ja niitä koskevista käytännön järjestelyistä, sekä niistä tiedottamisesta alalla toimiville yrittäjille.

Tapahtuma-alueita kehitetään aktiivisesti
Tapahtuman pääpaino on edelleen selkeästi akselilla Kantasatama, Kauppakatu ja Kotkan kauppatori. Kaiken kaikkiaan tarjolla on selkeästi viimevuotista The Tall Ships Races ja Meripäiväyhdistelmää vähemmän myyntipaikkoja. Tulevilla Meripäivillä on todella keskitytty siihen, että kaikilla kauppiailla on hyvät mahdollisuudet kaupantekoon. Aluetta on rakennettu parhaita Meripäiväperinteitä kunnioittaen ja suurella sydämellä.

Positiivisia aluemuutoksia
Ehkä isoin muutos on MeripäiväAreenan siirtyminen Välilaiturille ja ”muuttuminen” uudeksi V2 areenaksi. Muutos mahdollistaa Tivoli Seiterän paluun markkina-alueen keskelle sekä lukuisia uusia hyviä myyntipaikkoja esim. kokonaan uudella Ruokatorialueella. Sataman remontin valmistuminen on palauttanut alukset, laivaravintolat sekä myyntipaikat upealle Rantapromenadille.

Uudistuneessa paikkakartassa lähes kaikki paikat ovat kulmapaikkoja, ja niistä on myynti aina vähintään kahteen suuntaan. Tärkeää on huomioida, että kaikki Meripäivien myyntipaikat ovat pääsymaksuttomalla alueella. Tulevilla Meripäivillä myyntipaikkoja tulee olemaan seuraavilla alueilla:

KANTASATAMA:
Kantasatama toimii koko Meripäivien tapahtumakeskuksena. Siellä sijaitsevat kaikki kesäravintolat ja tärkeimmät ohjelma-alueet kuten uudistunut V2 areena. Kantasataman yhtenä vetovoimatekijänä on Merikeskus Vellamo. Vellamossa sijaitsee mm. Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Tietokeskus ja Kotkan kulttuuriasiainkeskus kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Meripäivien oma infopiste ja iso tuotemyymälä uudistuvat ja ne sijaitsevat Merikeskus Vellamossa, keskellä tapahtuma-aluetta.
Kantasatamassa on tarjolla myyntipaikkoja myös erikoisalueilta. Näitä ovat mm:

Ruokatori, jonka alueelle otetaan ainoastaan erilaisia paikanpäällä syötäviä ruokaherkkuja myyviä kauppiaita. Ruokatori sijaitsee ideaalisella paikalla keskellä tapahtuma-aluetta V2 areenan ja Tivoli Seiterän välissä. Ruokatorilla suurin osa paikoista on toteutettuina järjestäjien valmiilla teltoilla sekä yhteisellä valmiilla asiakaspaikka-alueella. Lisäksi muutama paikka, joihin pääsee omalla siistillä kalustolla ja saa lisäksi saa tilaa omalle terassille ilman lisäveloitusta.

Elämystentie, jossa sijaitsevat taiteilijoille ja huviteltoille varatut paikat. Alueelle pääsee toki myös laadukkailla merihenkisillä tuotteilla. Elämystentiellä on myös jonkun verran ruokapaikkoja ja kahviloita.

Rantapromenadi sijaitsee upealla ja keskeisellä paikalla. Alueella on upeita aluksia, laivaravintoloita sekä merihenkisiä myyntipaikkoja. Käsityöläisten paikoista suurin osa on juuri Rantapromenadin alueella. Huom! Käsityöläispaikkoja on myös Vellamonkujalla Merikeskus Vellamon edessä.

Vellamonkuja
Merikeskus Vellamon edessä oleva merihenkisten tuotteiden, saaristolaisten ja teemaan sopivien ruokaherkkujen valtakunta.

Areena-tori
Areenatorin paikat ovat erityisesti iltapainotteisia elämys-, ruoka-, ja viihdepaikkoja aivan V2 areenan portilla. Tätä kautta kulkevat kaikki konserttien asiakkaat mennen tullen.

KAUPPAKATU ELI MERIPÄIVÄKATU
Meripäiväkatu on taas nimensä veroinen myyntipaikka. Meripäiväkatu on pääväylä, jota pitkin tulee kulkemaan valtaosa Kotkan keskustan ja Kantasataman välisestä kauttakulusta. Alueelle on tarjolla myös runsaasti pikkupaikkoja.

KAUPPATORI
Kotkan Kauppatorilla ovat aidot merimarkkinat basaareineen ja ruokamyyjineen. Väriä ja elämää vuorokauden ympäri iltamyöhään asti. Kauppatorilla sijaitsevat myös Kotka-lava sekä iso ravintolakokonaisuus.

Paikkavaraukset ja tiedustelut
Kaikille ns. vanhoille kauppiaille, jotka ovat viime vuosina olleet mukana Kotkan Meripäivillä, pyritään antamaan etusija uutta myyntipaikkaa varattaessa. Huomioiden viime vuosien sijainnin, myytävän tuotteen ja kauppiaiden omat toivomukset mahdollisuuksien mukaan. Lähetämme kaikille ns. vanhoille kauppiaille tammikuun aikana paikkatarjouksen uudistuneelta alueelta. Paikkahinnat ovat samaa tasoa kuin useampana aikaisempana vuonna.
Uusia paikkavarauksia otetaan vastaan puhelinnumerossa 020 749 8700 tai www.markkina.net. Paikat myydään varausjärjestyksessä huomioiden myyntiartikkelin.

TERVETULOA MUKAAN KOTKAN MERIPÄIVILLE!