TMK Panostaa voimakkaasti tulevaisuuteen

TMK Panostaa voimakkaasti tulevaisuuteen

TMK:n kantavana toiminta-ajatuksena on voimakas halu turvata maamme tori- ja tapahtumaelinkeinon positiivinen kehitys muuttuvassa maailmassa. TMK huolehtii mm. alan palvelukeskuksen toiminnasta ja ylläpidosta sekä kaikista alan peruspalveluiden tuottamisesta koko elinkeinon käyttöön.

Lisää resursseja tapahtumajärjestelyihin

Sebastian Kortesniemi opiskelee oppisopimuksella tapahtumatoimitsijaksi ja Ville Koota vastaavasti tapahtumatyönjohtajaksi.

TMK:n toiminnanjohtaja Ari Kallas kertoo, että viimeisten kahden vuoden aikana TMK:lle on tullut kiihtyvää tahtia tiedusteluita ympäri Suomea lukuisilta eri

tapahtumajärjestäjiltä siitä, voisiko TMK tulla heitä auttamaan järjestelyissä tai voisiko TMK ottaa heidän markkinansa kokonaan hoitaakseen. Hätä ja ahditus kentällä on suurta ja useat isot perinteiset markkinat uhkaavat jäädä kokonaan järjestämättä tulevaisuudessa ellei mitään tehdä. On selkeästi havaittavissa, että kun vanhat vetäjät väsyvät niin uusia jatkajia ei tahdo omasta takaa löytyä ja monilla paikkakunnilla onkin akuutti hätä mistä löytää ammattitaitoista ja motivoitunutta väkeä tapahtumien järjestelyihin.

TMK pyrkii auttamaan tässä parhaansa mukaan. Lähtökohtana on se, että määrä ei saa korvat laatua. Ammattitaitoista henkilökuntaa ei ole missään valmiina vaan TMK on kouluttamassa koko ajan uusia tapahtuma-alan ammattilaisia, jotka osaltaan ovat valmiina vastaamaan huutoon uusien tapahtumien vetovastuun ottamisesta. Uusia TMK:n hoitamia tapahtumia ei ole luvassa lukuisia kertarysäyksellä vaan tapahtumien määrää ollaan kasvattamassa pikku hiljaa muutamalla uudella vuosittain. Yhä useammin on luvassa yhteistyökuvioita paikallisten toimijoiden kanssa. Onhan TMK:n keskeisenä toimintatapana ollut aina yhteistyö ja verkostoituminen.

Kahvila- ja ravintolatoiminta ulkoistettiin

TMK myi Mika ja Viktoria Matikaiselle 1.1.2019 alkaen koko kahvila- ja ravintolaliiketoimintansa. Henkilöstö jäi TMK:n palvelukseen uusiin tehtäviin koulutettavaksi ja toimitilat siirtyvät muutostöiden jälkeen TMK:n kalustomyynnin käyttöön. Suositut Leenan lettukahvilat, Kivikylän kotipalvaamon makkarapaikat sekä tiettyjen isojen tapahtumien isot anniskeluravintolat jatkuvat entiseen tapaan. Mika ja Viktoria Matikainen kertovat, että näkyvin muutos on heidän yrityksensä Papas Smokery myyntilinjastojen ilmestyminen samaan kokonaisuuteen Leenan Lettukahviloiden kanssa palvellen näin entistäkin paremmin asiakkaita. Matikaisten yritys on TMK:n tärkeä yhteistyökumppani ja TMK pyrkii auttamaan sen menestystä monin eri tavoin.

Julkaisut kehittyvät

Julkaisut kehittyvät digitaaliseen suuntaan mutta netittömistäkin huolehditaan lupaa toiminnanjohtaja Ari Kallas. TMK:n uusi tapahtumatietopalvelu TATI on otettu kentällä ristiriitaisesti vastaan. Ne kauppiaat jotka osaavat käyttää nettiä ja sähköpostia ovat pääsääntöisesti olleet hyvin tyytyväisiä saadessaan ison kasan toimintaansa helpottavia palveluita entistä edullisempaan hintaan. Negatiivista palautetta on puolestaan tullut ns. vanhan polven kauppiailta, jotka ovat olleet tyytymättömiä painetun Suomen Tapahtumakalenterin loppumiseen ja sekoilleet urakalla Markkinaviestin tilaustensa kanssa.

Tapahtumatietopalvelu TATIsta on päätetty tehdä kaksi eri versiota. Normaalisti samaan pakettiin kuuluu PAINETTU Markkinaviesti kuten tähänkin saakka, sähköinen lehti, sähköinen TATI-palvelu lukuisine palveluineen ja kalentereineen. Kaikki tämä hintaan 89 euroa.

Hyvän asiakaspalvelun nimissä netittömät kauppiaat saavat samaan hintaan PAINETUN MARKKINAVIESTIN VUOSITILAUKSEN JA PAINETUN SUOMEN TAPAHTUMAT 2019 VIHKON. JOSTA LÖYTYVÄT KAIKKI TÄLLÄ HETKELLÄ TIEDOSSA OLEVAT MARKKINAT, MESSUT JA FESTIVAALIT. Tällöin sähköiset palvelut eivät luonnollisestikaan sisälly hintaan.

Kaluston myynti- ja vuokrauspalvelut

TMK:n palvelukeskuksen yhteyteen ollaan määrätietoisesti rakennettu täyden palvelun kalustomyyntipalvelua. Yritämme aina löytyy asiakkaan kannalta järkevimmän ja toimivimman ratkaisun. Tarjolla onkin niin myyntiautot, myyntivaunut, myyntikatosvaunut, teltat, varjot, pöydät, penkit ja monenlaiset lisävarusteet tuotteiden hyvään esillepanoon. TMK:lla on vahvoja omia tuotteita kuten NOPSA-pikateltat ja lukuisten Euroopan johtavien valmistajien edustus ja koko tuotevalikoima käytössään. Myös kalustovuokraus palvelee koko suomalaista tori- ja tapahtumaelinkeinoa.

Osataanko ”ilmaista” palvelua arvostaa?

TMK huolehtii lukuisista alan peruspalveluista, jotka kaikki ovat koko elinkeinon kannalta tärkeitä, tällaisia ovat mm. Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön käytännön työn pyörittäminen edunvalvontatöineen, jossa tapaamisia ja lausuntoja riittää. Alan ulkomaanyhteyksistä huolehtuiminen, arkistot käsittävät useita kymmeniätuhansia kuvia 1800-luvulta nykypäivään sekä valtavan määrän lehtileikkeitä. Tapahtumatietopalvelu auttaa vuosittain lukuisia tapahtumajärjestäjiä ajoittamaan tapahtumat järkevästi, TMK tukee lukuisia kauppiasjärjestöjä monin eri tavoin. Toivommekin kaikkien Teidän tukenne tälle TMK:n kokonaisvaltaiselle työlle koko elinkeinon puolesta.