Tervetuloa terveenä markkinoille

Hyvä markkinavieras

TMK:lla on lähdetty siitä, että nyt tehdään kaikki mahdollinen turvallisten markkinoiden järjestämiseksi nykyisissä olosuhteissa. TMK:lla uskotaan, että joudumme elämään koronan kanssa vielä pitkään ja nyt täytyy löytää ne keinot, miten toimien jatkossakin voidaan järjestää markkinoita.

Terveenä tervetuloa markkinoille

Suurmarkkinoilla isot ”Terveenä tervetuloa markkinoille” kyltit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi turvaohjeineen tervehtivät heti porteilla jokaista alueelle tulijaa samoin kuin yleiset käsidesipisteet. Myös kaikilla kauppiailla on osastoissaan ilmaiset vapaasti yleisön käytössä olevat näkyvästi merkityt käsidesipisteet.

Selkeä ohje on, että sairaana tai edes pienintäkään koronan oiretta tunteva henkilö ei tule markkinoille. Markkina-alueet on jaettu valvonnallisesti useisiin lohkoihin, joissa jokaisessa on omat järjestyksenvalvojat, toimitsijat, siistijät jne… Erityistä huomioita tullaan kiinnittämään turvaväleihin. Jos joku tietoisesti ja jatkuvasti niitä rikkoo, saa varautua järjestyksenvalvojan megafonin kautta tekemään kohteliaaseen mutta tiukkaan huomautukseen. Maskeja suositellaan vahvasti kaikille käytettäviksi. Maskeja on myös myynnissä usealla osastolla markkinoilla. Järjestäjät vetoavatkin terveeseen ”maalaisjärjen käyttöön” ja siihen, että jos järjestäjät, kauppiaat kuin asiakkaatkin tekevät yhdessä parhaansa, niin se mahdollistaa tapahtumien järjestämisen tulevaisuudessakin.