Tapahtumatietopalvelu eli TATI

Tapahtumatietopalvelu eli TATI

Tapahtumatietopalvelu eli TATI

Ensi vuoden alusta käyttöön otettava uusi sähköinen Tapahtumatietopalvelu tulee korvaamaan painetun Suomen Tapahtumakalenterin ja Tapahtumanetti-palvelun. Kyseinen kalenteri oli liimanidottu kirja, joka sisälsi Suomessa järjestettävät markkinatapahtumat, messut ja festivaalit. Painetussa kalenterissa on aina ollut ongelmana tiedon muuttuminen, lisääntyminen ja tarkentuminen vuoden edetessä, koska painetun kalenterin tiedot on jouduttu keräämään jo edellisvuoden syksyllä. Näihin ongelmiin tuo täydellisen ratkaisun uusi sähköinen Tapahtumatietopalvelu.
Tapahtumatietopalveluun päivitetään aidosti reaaliajassa tiedot, joita palvelun tuottaja TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus aktiivisesti kerää. Näin kauppias pystyy suunnittelemaan tulevaisuutta pidemmälle aidosti ajantasaisilla tiedoilla.

Koska uusi palvelu käyttöön?

Uusi Tapahtumatietopalvelu on vielä testausvaiheessa ja testit ovat edenneet mukavasti. Tiukasta aikataulusta huolimatta palvelu tullaan saamaan viralliseen käyttöön suunnitelmien mukaisesti. Palvelun käytön helpottamiseksi tullaan tekemään ohjevideoita, joita hyödyntämällä palvelun käyttäjä saa helposti kaiken hyödyn uudesta Tapahtumatietopalvelusta.

Mitä hyötyä uudesta palvelusta?

Myös vanha tapahtumanetti-palvelu sisälsi päivittyvät tiedot, mutta uutta palvelua rakentaessa on lähdetty ajatuksesta, että palvelu tulee olemaan kokonaisvaltainen työkalu kauppiaille ja järjestäjille. Näin ollen Tapahtumatietopalvelu ei ole pelkästään tietovarasto vaan se pitää sisällään toimintoja, jotka auttavat arkisessa suunnittelussa sekä varauksien ja ilmoituksien tekemisessä.
Esimerkkinä edellä mainituista helpotuksista on että tapahtumat ja toripäivät voit kätevästi merkitä järjestelmässä omaan kalenteriisi yhdellä klikkauksella. Järjestäjät joiden tapahtumista on vähintään ns. perustietopaketti löytyy kattavammin tietoa aina osoitteita ja varauslomakkeita myöden. Nämä varauslomakkeet on helppo täyttää, koska voit tallentaa järjestelmään oletustiedot, joilla lomake esitäytetään. Lisäksi tapahtuman tiedoista löytyy yleismuotoinen lomake myyntipaikkakunnan elintarvikevalvonnalle tehtävästä myynti-ilmoituksesta. Myös tätä lomaketta varten voit tallentaa esitäyttötiedot järjestelmään ja lähettää lomakkeen kyseisen paikkakunnan elintarvikevalvonnan sähköpostiin suoraan järjestelmästä. Näin varauksen tekeminen ja elintarvikemyynnistä tehtävä ilmoitus hoituvat todella kätevästi ja vaivattomasti. Kaikista näistä tulee kopio omaan sähköpostiisi.
Oman kalenterin tyhjiä päiviä on myös helppo täyttää, koska kalenterin päivämäärää painamalla palvelu tekee automaattisen haun kyseisen päivämäärän mukaan. Hakua voi helposti tarkentaa esimerkiksi hakemalla tapahtumia vain tietyllä kilometrimääräisellä säteellä halutusta paikkakunnasta tai nykyisestä sijainnista.
Toripäivien käsittely on täysin uutta. Vanhastaan oli vain torien tiedot luettelona, mutta uudessa Tapahtumatietopalvelussa voit tosiaan lisäillä toripäivät myös järjestelmässä omaan kalenteriisi. Lisäykseen on myös helpotuksensa eli esimerkkinä jos käyt tietyllä torilla aina torstaisin voit yhdellä lisäyksellä lisätä kaikki torstait tietyltä aikaväliltä. Eli jokaista päivää ei tarvitse erikseen naputella.

Kenelle uusi palvelu on suunnattu?

Uuden Tapahtumatietopalvelun käyttäjiä tulevat olemaan niin kauppiaat kuin tapahtumajärjestäjät. Kauppiaat jotka ovat käyttäneet kalenteri-kirjaa tai tapahtumanetti-palvelua ovat loogisesti ensimmäiset käyttäjät, mutta myös Markkinaviesti-lehden lukijat ovat tulevia käyttäjiä. Tämä on luonnollista siltäkin osin, että Markkinaviesti-lehden sähköinen näköisversio löytyy myös palvelusta.
Palvelu toimii tavallisella tietokoneella, tabletilla sekä älykännykällä. Kaikissa laitteissa on kaikki samat toiminnot käytettävissä, joten uusien laitteiden hankkimista tai opettelua ei ole luvassa. Käyttöönotto on helppoa ja opastusta löytyy matkan varrelta.
Palataan vielä tuohon tapahtumajärjestäjien osioon. Jatkossa siis tapahtumajärjestäjät ovat myös Tapahtumatietopalvelun käyttäjiä. Järjestäjä voi ostaa tapahtumaansa täydelliset tiedot näkyville sekä hallita niitä pitkin vuotta näin pystyen takaamaan kauppiaille tarkat tiedot ja ohjeet. Kuten mainittu niin myös kätevä varauslomake kuuluu näihin täydellisiin tietoihin. Lisäksi aikaisemmin kansiona julkaistu tapahtumajärjestäjän abc-opas löytyy palvelusta. Mainoksista tuttu ”ei tässä vielä kaikki”-lausetta lainaten täytyy kertoa, että Tapahtumatietopalvelun kautta järjestäjä saa tehtyä halutessaan tapahtumalleen julkiset nettisivut. Tämä luo joissakin tapauksissa merkittävän säästön järjestäjälle, jolloin uusi palvelu saattaa maksaa itsensä takaisin heti.