Markkinaviestin yleisöäänestyksessä ei isoja yllätyksiä

Markkinaviestin yleisöäänestyksessä ei isoja yllätyksiä

Joensuu Areenan Joulumarkkinat äänestettiin nyt jo yhdeksännen kerran peräkkäin maamme parhaaksi markkinatapahtumaksi. Suosion syy näkyy kuvassakin eli väkeä on paljon liikkeellä ja kauppa käy hyvin. Myös toimivat järjestelyt ovat saaneet paljon kiitosta osakseen.

Markkinaviestin perinteinen ja suosittu yleisöäänestys tarjosi taas mielenkiintoisia mielipiteitä ja kommentteja mutta ei niinkään suuria yllätyksiä.

Markkinaviestin yleisöäänestys toteutettiin edellisvuosista totutulla tavalla. Kaikilla äänestäneillä kauppiailla oli mahdollisuus nimetä mielestään kolme parasta markkinapaikkaa paremmuusjärjestyksessä. Tämän lisäksi pyydettiin nimeämään huonoin, ja perustelemaan syyt, miksi kyseinen tapahtuma oli huono. Pistelaskennassa parhaaksi nimetty tapahtuma sai kolme pistettä, toinen kaksi ja kolmas yhden pisteen. Huonoimmaksi nimetty sai yhden miinuspisteen.

Äänestyslomakkeessa pyydettiin kauppiaita huomioimaan mm. järjestelyjen toimivuus, paikkojen hinta/laatusuhde, työskentely-ympäristön viihtyvyys, sosiaalitilat ja paikkojen myyntikäytäntö.

Nettiäänestys lisännyt suosiotaan
Markkinaviestin tämänkertainen yleisöäänestys saavutti historiansa suurimman äänestäjämäärän. Ainoastaan nettiääniä annettiin tällä kertaa hieman vähemmän mutta perinteisiä äänestyslipukkeita täyteltiin sitäkin ahkerammin. Lehden lisäksi äänestyslipukkeita jaettiin lukuisilla markkinoilla joulukuun aikana eri puolilla Suomea innostaen näin kauppiaita äänestämään.

VUODEN 2017 KYMMENEN PARHAINTA MARKKINATAPAHTUMAA OLIVAT:

1. Joensuu Areenan Joulumarkkinat 168 ääntä
2. Kristiinankaupungin Kesämarkkinat 92 ääntä
3. Seinäjoen Joulumarkkinat 88 ääntä
4. Jyväskylän Paviljongin Joulumarkkinat 69 ääntä
5. Hakaniemen Maalaismarkkinat 65 ääntä
7. Kuopion Savolaiset Suurmarkkinat 55 ääntä
8. Hartolan markkinat 52 ääntä
9. Tammisaaren markkinat 50 ääntä
10. Tampereen KV Suurmarkkinat 49 ääntä

Kaikille äänestyslomakkeille oli edelleenkin tyypillistä, että niissä oli tavattoman paljon hajontaa. Aina yhtä yllättävää on myös se, että yhtäaikaa joitain markkinoita voitiin pitää parhaana ja jo seuraavassa lomakkeessa huonoimpina. Yleisesti ottaen äänet jakautuivat annätys tasaisesti kymmenien lähes samoilla äänimäärillä olevien tapahtumien kesken.Kymmenen parhaan tapahtuman listalla on useita tapahtumia, jotka ovat jo edellisvuosilta sieltä tuttuja, mutta myös uusia yllättäviäkin tuloksia saatiin.

Joensuu Areenan Joulumarkkinat uusi suvereenisti voittonsa jo yhdeksättä kertaa peräkkäin. Joensuun Areenan Joulumarkkinat alkavatkin olla jo legendaariset. Pienestä alusta on kasvanut upea ja niin asiakkaiden kuin kauppiaidenkin suosima tapahtuma, jossa on poikkeuksellisen hyvä sisältö ja ainutlaatuinen tunnelma. Yhteenvetona voidaan todeta, että lähes kaikille markkinoille tuli tasaisesti moitteita hajaääninä. Perusteluita lukiessa ei voi välttyä johtopäätökseltä, että paljon on edelleen parantamisen varaa. Paras tapahtuma taitaa olla edelleenkin puutteistaan huolimatta se, missä kukin kauppias saa parhaiten kauppaa.
AK