Maamme kiinnostavin uusi joulutapahtuma Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat 24.11.-22.12.

Maamme kiinnostavin uusi joulutapahtuma Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat 24.11.-22.12.

Helsingin Kansainvälisiä Joulumarkkinoita on järjestämässä Suomen kokenein tapahtumajärjestäjä TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus oy, jolla on laajat kansainväliset kontaktit, sekä tarvittava kokemus vaativistakin tapahtumajärjestelyistä. TMK vastaa mm. vuotuisesta Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertueesta Suomessa. Helsingin Kansainvälisiä Joulumarkkinoita on valmisteltu aktiivisesti jo yli vuoden ajan, mutta tapahtuma-alueen rakennustöiden valmistumisen myöhäinen ajankohta (touko-kesäkuu 2018) on tuonut omat haasteensa alueen suunnitteluun.

Keskeinen idea

JoulumarkkinatOlemme luomassa kokonaan uudenlaista ja upeaa kansainvälistä Joulumarkkinatapahtumaa, jollaista ei Suomessa ole ennen nähty. Lähtökohtana on, että jokainen hyvännäköinen ja viimeistelty osasto ei ole vain myyntipaikka, vaan se esittelee aina oman alueensa jouluperinteitä ja -kulttuuria. Jokaiseen osastoon pitää liittyä hyvä ”tarina” ja se pitää olla myös kirjallisesti esitteinä/kopioina, jotka annetaan aina kaikille ostaville asiakkaille tai asiasta kiinnostuneille. Jokaisessa osastossa tulee näkyä selkeästi maa tai maakuntatunnukset!

Upea markkina-alue

Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat pidetään Helsingin keskeisimmällä paikalla Helsingin Kampissa. Markkina-alueen ”ympyrän” muodostavat Lasipalatsinaukio sekä Mauno Koiviston aukio yhdessä. Päädyimme ratkaisuun, jossa alueelle sopii reilu 60 yrittäjää ja siitä tehdään ainutlaatuisen upea. Nyt järjestäjät pystyvät oikeasti valikoimaan ketä alueelle otetaan ja samalla varmistamaan että siitä tulee kaikille mukaan hyväksytyille kaupallisesti mahdollisimman menestyksekäs.

Myyntipaikat

Tapahtumaan osallistuville yrittäjille on tarjolla kolme erilaista vaihtoehtoa.

  1. 2x3m saksalaiset joulumökit. Nämä joulumökit ovat Saksan suurimman joulumökkien valmistajan Mario Blumen tekemiä. Mökit ovat moduuleista koottavia ja niitä pystytään helposti muokkaamaan tarpeen mukaan eli mökkejä voi liittää yhteen niin, että käytettävissä oleva tila on 3m, 6m, 9m jne.. tarpeen mukaan. Näistä mökeistä on myös saatavilla ns. koko etusivun aukeavia malleja.
  2. 2,5x4m suomalaiset joulumökit. Nämä tilavat ja monikäyttöiset joulumökit on rakennettu Suomessa ja ne on tehty kokonaisena hiab-autolla kuljetettaviksi.
  3. asiakkaan omalla kalustolla. Tarjoamme osallistujille mahdollisuuden osallistua omalla kalustollaan tapahtumaan. Tällöin edellytämme etukäteen tarkkaa tietoa kalustosta ja sen ulkoasusta sekä etukäteishyväksyttämistä järjestäjillä. Huom! Kaikkien osastojen on oltava jouluisen näköisiä, viimeisteltyjä ja sovittava tapahtuman luonteeseen. Suosittelemme omaa kalustoa käyttäessä omaa yksilöllistä joulumökkiä. Myyntivaunut ja -autot ovat myös mahdollisia, jos ne vain ”somistetaan” hyvin. Telttaratkaisut arvioidaan tapauskohtaisesti. Telttojen on oltava riittävän vahvoja kestämään mahdolliset talvimyrskyt ja niiden somistamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Ohjelmassa keskeinen idea on tuottaa ammattinäyttelijöiden toimesta pienimuotoisia teemaan sopivia elämyksellisiä jouluisia esityksiä ympäri aluetta päivittäin. Lisäksi tapahtumaan on tulossa erityinen Joulupukin maja, jossa Joulupukki, Joulumuori tai tontut päivystävät päivittäin. Tarkoituksena on, että myös pukin porot ovat paikalla lasten ja aikuisten mielenkiinnon kohteena.

Ystävyysmarkkinat

Kaksi kertaa Saksan parhaiksi joulumarkkinoiksi valitut Berliinin Gendarmenmarktin Joulumarkkinat ja Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat ovat ystävyysmarkkinoita. Käytännössä tämä tarkoittaa ideoiden, kauppiaiden ja ajatusten vaihtoa. Helsingissä markkinoidaan näyttävästi Berliinin Gendarmenmarktin Joulumarkkinoita ja Berliinissä vastaavasti Helsingin Kansainvälisiä Joulumarkkinoita.

Markkinointi ja tiedotus

Helsingin Kansainvälisiä markkinoita tullaan mainostamaan näyttävästi Helsingin Sanomissa (Suomen johtava sanomalehti) ja lukuisissa muissa pääkaupunkiseudun julkaisuissa ja medioissa, useilla radiokanavilla, kattava tienvarsimainostus sekä laaja mainostus sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja Helsingin Kansainvälisistä Joulumarkkinoista 020 7498700 TMK:n toimistolta tai www.eurooppamarkkinat.fi osoitteesta, mistä löytyvät mm. tarkemmat perustiedot, kartat sekä varauslomake.