Kotkan meripäivät 25.–28.7.2019

Kotkan meripäivät 25.–28.7.2019

2019 Meripäivät järjestetään tuttuun tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtumapäivät ovat torstaista sunnuntaihin. Luvassa on ohjelmaa V2 areenan konserteista urheilutapahtumiin ja merimarkkinoihin, Lasten Meripäiviä ja tivolia unohtamatta. Kauppatorin Kotka-lavan ja alueohjelman kulttuuritarjonta luovat oman lisänsä kansainväliseen merikarnevaaliin. Erilaista ohjelmaa on luvassa runsaasti koko tapahtuman ajan.

Toimivat järjestelyt


Kotkan Meripäivien järjestelyistä myyntipaikkojen osalta vastaavat yhteistyössä Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus. Työnjako on pääpiirteittäin seuraava:

  • Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut toimii pääjärjestäjänä, ja huolehtii mm. ohjelmasta, markkinoinnista, yhteistyösopimuksista ja ravintolapaikkojen myynnistä.
  • TMK huolehtii myyntipaikkojen paikkamyynnistä ja niitä koskevista käytännön järjestelyistä, sekä niistä tiedottamisesta alalla toimiville yrittäjille.

Tapahtuma-alueita kehitetään aktiivisesti

Tapahtuman pääpaino on edelleen selkeästi akselilla Kantasatama, Kauppakatu ja Kotkan kauppatori. Tarjolla on hieman aikaisempaa vähemmän, mutta parempia myyntipaikkoja. Tulevilla Meripäivillä on keskitytty siihen, että kaikilla kauppiailla on hyvät mahdollisuudet kaupantekoon. Aluetta on rakennettu perinteitä kunnioittaen, mutta samalla rohkeasti uudistaen.

Positiivisia aluemuutoksia

Viime kesästä saatua palautetta on kuunneltu ja ongelmakohtiin on puututtu. Aivan portti 1:n lähelle on noussut upea kesäravintoloiden ja ruokapaikkojen yhdistelmä, jota tukevat monet aktiviteetit benjistä tivoliin ja karting-ajoon. Tällä alueella on uusia huippuhyviä paikkoja. Rantapromenadikin jatkuu nyt suoraan tälle alueelle. Rantapromenadi kulkee rantaa pitkin koko Kantasataman ”halki” niin että ihmiset kulkevat myyntipaikkojen ja laivojen sekä laivaravintoloiden välissä. Rantapromenadi johtaa suoraan yhtäaikaisesti järjestettävien Puuvenemessujen alueelle. Puuvenemessut järjestetään Suomen Puuvenekeskuksessa 24.–27.7.2019.

Uudistuneessa paikkakartassa lähes kaikki paikat ovat kulmapaikkoja, ja niistä on myynti aina vähintään kahteen suuntaan. Tärkeää on huomioida, että kaikki Meripäivien myyntipaikat ovat pääsymaksuttomalla alueella. Myyntipaikkoja tulee olemaan seuraavilla alueilla:

KANTASATAMA

Kantasatama toimii koko Meripäivien tapahtumakeskuksena. Siellä sijaitsevat kaikki kesäravintolat ja tärkeimmät ohjelma-alueet kuten uudistunut V2 areena. Kantasataman yhtenä vetovoimatekijänä on Merikeskus Vellamo. Vellamossa sijaitsee mm. Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, ja kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Meripäivien oma infopiste ja iso tuotemyymälä uudistuvat Wellamossa. Meripäivätuotteita saa tapahtuman aikana myös portti 1:n läheisestä pop up -myymälästä.

Kantasatamassa on tarjolla myyntipaikkoja myös erikoisalueilta. Näitä ovat mm:

  • Ruokatori jonka alueelle otetaan ainoastaan erilaisia paikanpäällä syötäviä ruokaherkkuja myyviä kauppiaita. Ruokatori sijaitsee nyt todella keskeisellä paikalla isojen anniskelupaikkojen keskellä.
  • Festivaalikatu, jossa sijaitsevat taiteilijoille ja huviteltoille varatut paikat. Alueelle pääsee toki myös laadukkailla merihenkisillä tuotteilla. Festivaalikadulla on myös jonkun verran ruokapaikkoja ja kahviloita.
  • Rantapromenadi sijaitsee upealla ja keskeisellä paikalla. Alueella on hienoja aluksia, laivaravintoloita sekä merihenkisiä myyntipaikkoja. Käsityöläisten paikoista suurin osa on juuri Rantapromenadin alueella.
KAUPPAKATU ELI MERIPÄIVÄKATU

Meripäiväkatu on taas nimensä veroinen myyntipaikka. Meripäiväkatu on pääväylä, jota pitkin tulee kulkemaan valtaosa Kotkan keskustan ja Kantasataman välisestä kauttakulusta. Alueelle on tarjolla myös runsaasti pikkupaikkoja.

KAUPPATORI

Kotkan kauppatorilla ovat aidot merimarkkinat basaareineen ja ruokamyyjineen. Väriä ja elämää iltamyöhään asti. Kauppatorilla sijaitsevat myös Kotka-lava sekä iso ravintolakokonaisuus.

Etusija ns. vanhoilla kauppiailla

Kaikille ns. vanhoille kauppiaille, jotka ovat viime vuosina olleet mukana Kotkan Meripäivillä, pyritään antamaan etusija uutta myyntipaikkaa varattaessa. Huomioiden viime vuosien sijainnin, myytävän tuotteen ja kauppiaiden omat toivomukset mahdollisuuksien mukaan. Lähetämme kaikille ns. vanhoille kauppiaille tammikuun aikana paikkatarjouksen uudistuneelta alueelta. Paikkahinnat ovaa samaa tasoa kuin useampana aikaisempana vuonna.

Uusia paikkavarauksia otetaan vastaan puhelinnumerossa 020 749 8700 tai netisssä www.markkina.net. Paikat myydään varausjärjestyksessä huomioiden myyntiartikkelin.

Sydämellisesti tervetuloa uudistuneille Kotkan Meripäiville!