Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat yhdessä elo-lokakuussa POIKKEUKSELLINEN AIKA VAATII POIKKEUKSELLISIA TEKOJA

Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat yhdessä elo-lokakuussa POIKKEUKSELLINEN AIKA VAATII POIKKEUKSELLISIA TEKOJA

Aikataulut uusiksi ja muutoksia paikkakuntiin

Koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitukset vaikuttavat monin tavoin Kansainvälisiin Suurmarkkinoihin. Kiertueen piti alkaa 14.-17.5.2020 Tampereelta mutta kaikki markkinat heinäkuun loppuun on nyt peruttu. Samoin kävi kaikille kevään Suomalaislle Suurmarkkinoille. Tämän hetkisen tiedon mukaan KV Suurmarkkinoiden kiertueen pitäisi alkaa Joensuusta 6.-9.8.2020. Tämä poikkeusvuoden poikkeuksellinen Kansainvälisten ja Suomalaisten Suurmarkkinoiden ”yhteis”kiertue kestää lokakuulle asti, jonka jälkeen Suomalaisten Suurmarkkinoiden on tarkoitus jatkaa ”normaalisti” mm. hallimarkkinoiden myötä.

Turvallisuus edellä suuria markkinoita

Koronan mukanaan tuomia uusia turvallisuusnäkökohtia yritetään soveltaa markkinoille vaikka se ei aina helppoa olekaan. Markkina-alueet jaetaan valvonnallisesti rajatuiksi lohkoiksi, joissa on jokaisessa erillinen järjestyksenvalvonta, toimitsijat, yleiset käsidesipisteet jne… Turvaväleihin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota, joka myyntipisteessä pitää olla käsidesipiste asiakkaille, kaikki ulkomailta tulevat kauppiaat joutuvat pakolliseen koronatestiin, asiakkaille tulee alueen porteille isot kyltit joissa on turvaohjeet asiakkaille näkyvästi esillä jne… lista eri toimenpiteistä on pitkä.

THL ja STM ovat näyttäneet ”vihreää valoa” 1.8.2020 alkaen markkinoille, joissa turvallisuusnäkökohdat huomioidaan THL:n ja OKM:n toukokuisten ohjeiden mukaisesti. Asiasta päättävät viime kädessä AVI:t ja pelkona on että täällä yksittäisten alueellisten käsittelijöiden virkavirheen pelko aiheuttaa vielä paljon ongelmia ohjeita sovellettaessa.

Tämän vuoden Kansainvälisillä ja Suomalaisilla Suurmarkkinoilla yhteisenä teemana on turvallisuus ja vastuullisuus, Haastammekin kaikki kävijät ja kauppiaat yhdessä pitämään huolta toisistamme.

Aitoa ja alkuperäistä Kansainvälisiltä ja Suomalaisilta Suurmarkkinoilta

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Suomalaisilla Suurmarkkinoilla keskeinen idea on ollut saada mukaan kaikki Suomen 19 maakuntaa omien alueiden erikoistuotteiden kanssa.
TMK:n näkymys on että, nämä kaksi konseptiltaan erilaista mutta silti ”samankaltaista” kokonaisuutta sopivat hyvin yhteen.

Keskeisin idea olisi tällöin luoda sellainen kokonaisuus, joka varmasti kiinnostaa asiakkaita ja antaa pahasti koronarajoituksista kärsineille kauppialle mahdollisuuden tehdän menestyksekkäästi kauppaa koko syksyn ajan. Tämä helpottaisi myös tapahtumien markkinointia ja antaisi lisäresursseja myös järjestäjille.

Lisätietoja ja varaukset www.euroooppamarkkinat.fi ja www.markkina.net sivustojen kautta. Lisätiedot puhelimitse 020 7498700 TMK:n toimistolta ma-pe klo 9-16 välisenä aikana.
Ari Kallas