Huhtikuun markkinat epävarmoja, toukokuussa on toivoa

Huhtikuun markkinat epävarmoja, toukokuussa on toivoa

TMK:ssa ollaan valmiita heti kun epidemiatilanne ja rajoitukset sallivat

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus on yksi pahiten koronasta kärsineistä alamme toimijoista. Silti TMK:ssa ei ole vaivuttu epätoivoon tai laitettu ”hanskoja naulaan”. Toimintaa on aktiivisesti kehitetty eri osa-alueilla koko ajan.

Tapahtumapuolella on tulossa vilkas vuosi jos ja kun rajoitukset taas mahdollistavat järjestämisen. Mitään harhaluuloja paluusta entiseen ei ole vaan turvatoimia koronaan liittyen joudutaan tekemään vielä pitkään. Varmasti nämäkin aikanaan helpottavat kunhan lähes koko kansa on rokotettu. Emme ole tietoisesti julkaisseet kaikkia tulevia tapahtumia liian aikaisin koska on haluttu seurata tilanteen kehittymistä.

Nyt tarkoituksen olisi käynnistää sesonki toden teolla toukokuun alusta tai jopa huhtikuussa jos rajoitukset sen vain mahdollistavat. Luvassa on myös uusia tai kokonaan uudistuneita markkina-alueita sekä järkevästi ”ketjutettuja” perinteisiä tapahtumia. Suomalaisia Suurmarkkinoita ei ole mitenkään ”haudattu”, mutta TMK:n on pakko joustaa, koska nykytilanteessa olisi kohtuutonta asettaa alamme yrittäjiä kohtaan liian tiukkoja kehittämisvaatimuksia. Sen sijaan asioissa edetään askel askeleelta pikku hiljaa parantaen markkinoiden sisältöä ja visuaalista ulkonäköä.

Kansainväliset Suurmarkkinat ovat puolestaan nyt ennätys suositut ja niille on kova tunku ympäri Eurooppaa, koska siellä luotetaan TMK:n ja Suomen kykyyn järjestää markkinoita myös nykyisissä poikkeusolosuhteissa.

TMK toivottaa Teille kaikille voimia ja terveyttä! Valoa on jo näkyvissä tunnelin päässä.

Ari Kallas toiminnanjohtaja