Hakaniemen maalaismarkkinat säilyttäneet suosionsa

Hakaniemen maalaismarkkinat säilyttäneet suosionsa

Hakaniemen Maalaismarkkinat ovat nykyisin pääkaupunkiseudun suurin säännöllisesti toistuva markkinatapahtuma, joka kerää joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai kymmeniätuhansia kävijöitä.

Hakaniemen Maalaismarkkinat ovat pääkaupunkiseudun suurin säännöllisesti toistuva markkinatapahtuma, joka kokoaa joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai parisataa kauppiasta ja kymmeniätuhansia kävijöitä.

Rakennustyömaat haitanneet viime markkinoita
Hakaniemen Maalaismarkkinat ovat kärsineet viime kuukaudet Hakaniemen perinteikkään kauppahallin peruskorjauksen aikaisen väistötilan rakentamisesta torille, Hakaniemen torikadun vesijohtotyömaasta sekä Hakaniemen metroaseman peruskorjauksen työmaasta. Pahimmillaan tilanne oli elokuussa, jolloin markkinoilla oli jopa 60 paikkaa tavallista vähemmän tilaa ja rakennustyömaat vähensivät viihtyisyyttä. Kaikesta huolimatta markkinat eivät missään vaiheessa menettäneet suosiotaan vaan asiakkaita on käynyt aivan entiseen malliin. Tilanne helpottuu muutenkin merkittävästi kun kaikki edellä mainitut rakennustyömaat valmistuvat ensi vuoden alkuun mennessä.

Markkina-alueet vakiintuvat
Näillä näkymin maaliskuun 2018 Maalaismarkkinoilta alkaen tilanne vakiintuu useaksi vuodeksi. Maaliskuussa väliaikainen kauppahalli pitäisi olla jo käytössä. Tällöin väliaikaisen hallin ympärillä oleva tila palaa torialueeksi. Vastaavasti varsinaisen kauppahallin peruskorjaus alkaa ja tällöin puolestaan sen ympäristö muuttuu rakennustyömaaksi pariksi kolmeksi vuodeksi. Viime kuukaudet ovat osoittaneet, että myöskin Hakaniemenranta on toimiva ja hyvä markkinapaikka. Hakaniemenranta ja Hakaniementori yhdessä muodostavat tuleville vuosille hyvän ja toimivan kokonaisuuden, jossa myyntipaikkoja on lähes yhtä paljon mitä oli ennen rakennustöiden alkamista.

Maalaismarkkinoihin panostetaan tosissaan
Tukkutori ja Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus vastaavat yhdessä Maalaismarkkinoiden toteuttamisesta. Hyvällä yhteistyöllä Hakaniemen Maaalaismarkkinoiden suosio on vuosi vuodelta kasvanut niin yleisön kuin kauppiaidenkin keskuudessa. Hakaniemen ”brandi” on maamme vahvimpia, eikä syyttä. Hakaniemessä markkinointi ja mainostus on kohdallaan, kaikki järjestelyt ja peruspalvelut pelaavat ja paikkahinnatkin on tietoisesti pidetty inhimillisinä. Lopputuloksena on toimiva kokonaisuus, jollaista ei toista maassamme ole.

Miten Hakaniemeen pääsee kauppiaaksi?
Hakaniemen Maalaismarkkinoille haluavilta yrittäjiltä edellytetään kaupungin vuokrasopimuslomakkeen täyttämistä ja kaupparekisteriotetta, ei ammattimaisilla pienkauppiailla riittää sotu ja yhteystiedot vuokrauslomakkeessa. Vuokrauslomakkeet ja kaikki perustiedot löytyvät TMK:n kotisivujen www.markkina.net etusivulta.

Kaikille niille ns. vanhoille kauppiaille, jotka ovat olleet Hakaniemessä 2017 aikana lähetetään postilla tai sähköpostilla automaattisesti vuokrauslomakkeet heti kun maaliskuusta 2018 joulukuuhun 2018 voimassa oleva karttapohja saadaan tehtyä. Paikkajaossa ona taas koko vuoden kerralla varaaville ja maksaville säästöhintalaisille etusija, sen jälkeen paikan saavat etuhinnalla koko vuoden varaavat ja yksittäiset ns. hajavaraukset yksittäisille markkinoille käsitellään viimeisinä. Paikkahinnat eivät ole muuttumassa näillä näkymin, elleivät viranomaiset määrää uusia turvallisuustoimenpiteitä ennalta arvaamattomalla tavalla esim. terroristien toimilta suojautumiseksi.